donderdag 16 oktober 2014

Bestanden wel of niet in bibliotheek plaatsen.

Het is lekker makkelijk én overzichtelijk om al je bestanden in de bibliotheek te zetten. Toch zijn er enkele goede redenen om dat niet te doen.

1. Als je computer crasht, ben je al die bestanden kwijt, tenzij je ze ook opgeslagen hebt op een extern medium zoals bijv. een USB-stick of een externe USB-schijf.

2. Als de software opstart, laadt hij al de patronen, lettertypes en snijbestanden in de bibliotheek. Hoe meer er in de bibliotheek staat hoe langer het opstarten van de software zal duren.

3. Als je bestanden in je bibliotheek hebt staan, kun je ze niet zomaar in 1 keer vanuit het Studioprogramma opslaan op een ander medium. Je zult ze dan 1 voor 1 moeten openen en ergens anders op je pc of extern medium op moeten slaan.

Maak een directory op je harde schijf of extern medium aan en geef deze bijvoorbeeld de naam: Studiobestanden. Plaats als je bestanden in die directory waarin je natuurlijk ook zelf allerlei subdirectory's kunt aanmaken zoals bijvoorbeeld: Kerst, Pasen, kinderen, kaarten doosjes.
Plaats daar je bestanden in.

Als je bestanden in de Silhouette Online Store koopt worden ze automatisch in je bibliotheek geplaatst. Open deze en sla ze dan op in de directory Studiobestanden.
tutorials silhouette cameo

1 opmerking:

  1. Hallo Ria, als ik mijn bieb exporteer naar een map op de pc, kan ik dan die map niet in 1x op een externe schijf zetten?

    BeantwoordenVerwijderen