woensdag 15 oktober 2014

Bestanden: van SVGCuts openen

Als je bestanden van SVGCuts wilt openen, moet je er rekening mee houden dat dat SVG-files zijn die je NIET in de gewone editie kunt openen zonder ze eerst om te zetten naar bijvoorbeeld dxf-bestanden.

Bovendien worden ze soms niet direct op je virtuele mat geladen maar staan ze 'ergens' op je scherm. Zorg dat als ze geladen worden ze op je mat geladen worden, dat kan je bij instellingen regelen (kijk onderaan dit bericht voor een link).

De meeste bestanden van SVGCuts komen als een gekleurd patroon op je mat te staan, wel met de perforatielijnen zichtbaar maar niet met de snijlijnen. Bovendien staan ze gegroepeerd en staan de onderdeeltjes vaak dicht op elkaar.

Daarnaast  is het bestand vaak verdeeld in verschillende kleinere bestanden die je apart moet openen. Er zit wel een bepaalde logica in. Ze komen wel telkens overeen met de tutorial die bij een bestand geleverd wordt, waardoor het wat overzichtelijker blijft. Met de optie kopiëren en plakken zet je ze op de virtuele mat bij de andere bestanden, als je dat wilt.

Ook staan de patronen vaak op niet snijden dus dat moet je ook nog even aanpassen.


Bij alle kits van SVGCuts vind je via hun website altijd een instructievideo. Bij veel bestanden staan ook patroondelen voor mensen die een kleinere mat gebruiken. Voordeel daarvan is ook dat je niet per sé 30 x 30 cm papier hoeft te gebruiken. Kijk dus altijd even bij de Extra's:


Hieronder een uitleg hoe je het zo kan regelen dat je zowel de snijlijnen als de perforatielijnen ziet en ook dat je de verschillende onderdelen kunt wegschuiven zonder dat je delen kwijt raakt.

(Als voorbeeld een deel van de kit Dress Form.)

- Open het bestand van SVGCuts dat je wilt gaan gebruiken.- selecteer alles en klik met je rechtermuisknop op het patroon en kies DEGROEPEREN

Nu kan je nog niet gaan schuiven want dan gaan de snijlijnen niet mee.


- klik weer met je rechtermuisknop op je patroontje en kies MAAK PADEN LOS

Nu kan je nog steeds niet goed schuiven omdat je dan perforatielijnen kwijt raakt. Maak nu eerst het patroon zodanig dat je alle lijnen goed kunt zien.

- selecteer alles ga naar het kleurvenster (knop met het emmertje rechtsboven) en kies daar geen kleur (vakje met de ruitjes erin)

Je ziet nu dit:- laat alles op geselecteerd staan of selecteer alles opnieuw

- klik op het lijnkleurvenster (knop met de gekleurde lijntje rechtsboven)
- selecteer de kleur rood

Je ziet nu dit:
Nu kan je met de meeste onderdelen nog niet schuiven vanwege de perforatielijnen.


Je kan dit op 2 manieren oplossen:

1. selecteer het onderdeeltje tesamen met de perforatielijnen. Klik dan met je rechtermuisknop erop en kies GROEPEREN. Nu kun je het desbettreffende deel wegschuiven.

2. houdt de shift-knop ingedrukt en klik alle delen van het gewenste patroondeel aan. Klik dan met de rechtermuisknop erop en kies GROEPEREN


Geen opmerkingen:

Een reactie posten